Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «Залучення приватних охоронних компаній і «тітушок» на будівництвах має припинитися»

12 вересня 2016 року, 22:28

Забудовники повинні припинити залучати приватні охоронні компанії до охорони будмайданчиків. Забезпечувати дотримання порядку на законних будівництвах мають правоохоронці. Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко в ефірі «Шустер Live», коментуючи протистояння через плани будівництва на ділянці за адресою Святошинський провулок, 2.

«Має закінчитися використання приватних охоронних компаній забудовниками для охорони будівництва. Має закінчитися використання невідомих людей для охорони будівництва. І це – принципова позиція міста. Сьогодні ведуться переговори з міністром внутрішніх справ і главою Нацполіції про те, якщо будівництво законне – правопорядок на ньому має охороняти поліція. Тоді не буде зіткнень і проблем», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що документи, які є у компанії «Київміськбуд», і які видавала Київська міська рада, – видані без порушення законності.

«Рішення Київради щодо Святошинського провулку було ухвалене 10 грудня 2014 року, ще до прийняття обов'язкової норми про детальний план території. Питання в тому, що забудовник не спілкувався з людьми. Навіть отримавши всі документи, забудовнику, який збирається будувати за рахунок ущільнення забудови, необхідно поспілкуватися з місцевими мешканцями, показати, як розвиватиметься ця територія – той самий проект детального плану території», – зауважив керівник апарату КМДА.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]