Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Слончак: «Оцифрування архівів БТІ – це важливий крок у модернізації управлінських процесів»

05 квітня 2019 року, 12:11

У рамках реформування сфери управління комунальними активами в Києві здійснюється друга черга оцифрування архівів БТІ. Це дозволить уникнути втрати унікальних архівних документів, мінімізувати зловживання та спростити доступ і процедуру роботи з документами для громадськості. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Створення єдиної електронної бази даних про об’єкти нерухомого майна – це важливий крок у модернізації управлінських процесів, який складно переоцінити. По-перше, ми раз і назавжди виправимо ситуацію, коли документи втрачаються через свій незадовільний стан чи через порушення. До прикладу, за часи незалежності України від катаклізмів, навмисних та ненавмисних пошкоджень документів постраждало чимало державних та комунальних архівних установ. Втрачено понад 12 тисяч унікальних документів. Тому в першу чергу здійснюється оцифрування документів, які належать до сфери культурної спадщини Києва», – повідомив Володимир Слончак.

Також, за його словами, формується зручний і прозорий доступ громадськості до роботи з документами. Це дозволить принципово скоротити час для формування та видачі довідок. Окрім цього, наявність електронного архіву мінімізує можливості зловживання службовим положенням, сприяє боротьбі з незаконним доступом до документів та корупцією, зауважив заступник голови КМДА.

Він додав, що у 2018 році за результатами пілотного проекту щодо оцифрування інвентаризаційних справ об’єктів нерухомого майна Департамент комунального майна спільно з БТІ здійснив роботи першого етапу оцифрування архівів БТІ, зокрема: відскановано 1600 інвентаризаційних справ (260 000 аркушів). Цьогоріч місто планує закінчити другу чергу оцифрування, що становить понад 12 тисяч справ, і перейти до наступного етапу відповідно до Міської цільової програми «Управління об’єктами комунальної власності територіальної громади міста Києва на 2019-2021 роки».

«Слід зазначити, що це лише початок роботи у цьому напрямі, оскільки у сховищах БТІ зберігається близько 150 тисяч інвентаризаційних справ щодо об’єктів нерухомого майна Києва різних форм власності, серед іншого, історичних і культурних пам’яток з усією історією цих будівель та споруд, а це – унікальний спадок як киян, так і України в цілому. Тож ми планомірно і професійно здійснюємо цю справу задля успішної роботи міста і громади», – резюмував Володимир Слончак.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]