Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Воїни-добровольці Києва вперше отримають пільги та матеріальну допомогу нарівні з іншими учасниками АТО

03 квітня 2019 року, 13:06

Цього року воїнів-добровольців Києва вперше забезпечать матеріальною підтримкою та пільгами, які Київська міська державна адміністрація надає учасникам бойових дій на Сході та членам їхніх сімей. Про це повідомила заступник голови КМДА із самоврядних повноважень Марина Хонда.

«На виконання цільової програми КМДА «Турбота. Назустріч киянам» вже найближчим часом буде здійснено 26 269 виплат щорічної матеріальної допомоги учасникам АТО, зокрема, і воїнам-добровольцям, які отримають таку виплату вперше», – зазначила Марина Хонда.

Вона уточнила, що розмір вказаної допомоги складає 5 тис. грн на одну особу. Кошти перерахують на картку киянина.

«На ці виплати міською соціальною програмою передбачено 131,4 млн гривень», – розповіла Марина Хонда.

За словами заступника голови КМДА, по 5 тис. грн щорічної матеріальної допомоги після особистих звернень зможуть отримати і члени сімей учасників АТО, які перебувають у полоні або зникли без вісті. Крім того, 7 київських родин загиблих бійців отримають у квітні по 5 тис. грн допомоги на поховання.

«Водночас члени сімей загиблих або померлих учасників АТО, як і рідні загиблих або померлих учасників Революції Гідності, отримають на рахунок картки киянина по 25 тисяч гривень щорічної допомоги», – зауважила Марина Хонда.

За її словами, з міського бюджету буде здійснено 573 такі виплати на загальну суму понад 14 мільйонів грн.

Заступник голови КМДА нагадала, що 14 березня воїни-добровольці столиці отримали перші посвідчення, які надають ті ж пільги, що їх мають бійці АТО. 16 таких посвідчень Марина Хонда вручила під час урочистостей із нагоди відзначення Дня українського добровольця. За її словами, пільги стосуються медичного обслуговування, житлово-комунальних послуг тощо. Марина Хонда зазначила, що цього рішення добровольці чекали роками, тому у КМДА очікують великої кількості заявок на отримання посвідчення.

Як повідомляла заступник голови КМДА, рішення про надання посвідчення та відповідних пільг приймається Комісією з питань надання на території міста Києва посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного кордону суверенітету на сході України. Комісія також приймає рішення про надання посвідчення члена сім’ї загиблого (померлого) бійця-добровольця.

Як отримати посвідчення воїна-добровольця та оформити відповідні соціальні виплати та пільги, можна дізнатися за посиланням: https://dsp.kyivcity.gov.ua/content/socialnyy-zahyst-uchasnykiv-ato-ta-simey-zagyblyh.html.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]