Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вулицю Ентузіастів у Києві капітально відремонтують за міжнародним проєктом

22 грудня 2021 року, 15:01

У Києві триває капітальний ремонт вулиці Ентузіастів за проєктом іноземних експертів-урбаністів із метою створення найбезпечнішої вулиці у столиці. Про це повідомив перший заступник голови районної державної адміністрації у Дніпровському районі, депутат Київської міської ради Олесь Маляревич.

За словами Олеся Маляревича, капітальний ремонт передбачає впровадження нових інноваційних рішень для підвищення рівня безпеки людей.

«Завдяки домовленості мера Києва Віталія Кличка та колишнього мера столиці Нью-Йорка Майкла Блумберга, було профінансовано роботу турецьких експертів в Україні. Вони розробили проєкт самої безпечної вулиці Києва – вулиці Ентузіастів. Проєкт дуже цікавий. Таких інноваційних рішень ми в Києві ще не використовували. Реконструкція вулиці вже розпочата. У цьому році ремонтуватимуть водовідвідну систему та зливоприймачі. Основні дорожні роботи, в тому числі асфальтування, проведуть у теплий сезон наступного року», – розповів Олесь Маляревич.

Як зазначає перший заступник голови РДА у Дніпровському районі, капітальний ремонт вулиці дасть змогу привести асфальтобетонне покриття відповідно до сучасних норм, влаштувати велосипедні доріжки, зупинки громадського транспорту, світлофорні об’єкти, провести благоустрій прилеглих територій та значно збільшити безпеку для пішоходів і водіїв у Дніпровському районі Києва.

Відповідно до проєктної документації, загальна довжина ділянки капітального ремонту складає 2,712 км. Повне оновлення вулиці буде реалізована протягом 2022 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]