Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року фінансово-кредитну підтримку від міста отримали майже 300 підприємств малого та середнього бізнесу 

22 грудня 2021 року, 15:16

У 2021 році програмою фінансово-кредитної підтримки від міста скористались майже 300 столичних підприємств малого та середнього бізнесу. Загальна сума наданих доступних кредитів склала майже 1 млрд грн. Про це під час зустрічі з представниками бізнес-спільноти та банками-партнерами заявив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Муніципальна програма підтримки бізнесу діє з 2017-го, але саме під час карантинних обмежень ми суттєво збільшили її фінансування. У підприємців є можливість отримати кредит на розвиток бізнесу до 50 млн грн. 99% від процентної ставки компенсує місто. Це дієвий інструмент для створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджету. Цей напрям для нас пріоритетний. Ми й надалі будемо максимально підтримувати самозайнятих киян, стимулювати малий та середній бізнес», – прокоментував Олексій Кулеба.

За програмою фінансово-кредитної підтримки цього року майже 300 підприємств малого та середнього бізнесу в столиці отримали кредити за мінімальною ставкою. Сума позик склала майже 1 млрд грн.

«Столиця робить усе можливе, аби підтримати бізнес в умовах пандемії. Фінансово-кредитна програма – один із механізмів, що стимулює економіку. Запрошуємо підприємців скористатись умовами пільгових кредитів для розвитку власної справи», – прокоментував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Підприємці міста можуть отримати фінансування на реалізацію своїх інвестиційних проєктів на суму до 50 млн грн. Максимальний термін надання ФКП не перевищує 6 років. Фінансово-кредитну програму реалізує Департамент промисловості та розвитку підприємництва.

Олексій Кулеба поінформував, що у програмі беруть участь 14 банків-партнерів. Він подякував представникам фінансових установ за допомогу в реалізації важливого проєкту.

«Упевнений, це важливий стимул для бізнесу – розвивати місто шляхом інвестування у власну справу. Партнерство КМДА, депутатів, банківських установ і підприємців – потужна синергія для роботи на результат. Ми були одними з перших, хто підтримав програму. Цього року 75 підприємців отримали компенсацію за кредитами в нашому банку», – прокоментував заступник директора Київської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Сергій Чигринець.

Завдяки міській фінансово-кредитній програмі лише в цьому році в Києві створено 1200 нових робочих місць, до бюджетів усіх рівнів надійшло майже 160 мільйонів гривень податків та зборів.

Сьогодні у Києві працюють понад 100 тисяч малих та середніх підприємств, де зайняті майже 1 млн мешканців столиці.

Зустріч керівництва КМДА, депутатів Київради з представниками бізнес-спільноти

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]