Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Юрій Назаров: «У розвитку транспортної системи міста мають застосовуватися інноваційні рішення»

03 жовтня 2019 року, 10:09

У рамках Kyiv Smart City Forum 2019 відбувся Uber Smart Mobility Hackathon, присвячений розробці інноваційних ідей у сфері міської транспортної системи. У ньому взяли участь 12 команд IT-спеціалістів, які змагалися за головний приз від Uber – 5000 доларів США. Київ підтримує проведення хакатонів, адже це корисні як для міста, так і для учасників заходи, що дозволяють знайти оптимальні ІТ-рішення та залучити кращі ідеї для створення нових та вдосконалення існуючих електронних сервісів.

«Я радий, що українська ІТ-спільнота, яка входить до числа найсильніших у світі, бере участь у розвитку розумних транспортних рішень. Ця сфера – одна з пріоритетних для столиці, тому ми обов’язково розглянемо ідеї учасників хакатону та будемо раді ініціативам, які допоможуть вдосконалити систему міського транспорту», – прокоментував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Упродовж 30 годин у рамках хакатону Uber Smart Mobility IT-фахівці, дизайнери та інші спеціалісти розробили технологічні рішення на основі даних про трафік, які були надані представниками Uber. Інноваційні підходи до міської мобільності необхідні, щоб вирішити проблему заторів і паркування, а також — зменшити забруднення навколишнього середовища.

Команди створили інноваційні рішення, покликані допомогти громадянам швидко та безпечно пересуватися містом у будь-який час. Члени журі, до складу якого увійшли представники компанії Uber, міської влади Києва та ініціативи Kyiv Smart City, оцінювали команди за кількома критеріями:

  • доцільність;
  • технологічність, повнота та сумісність із наявним рішенням;
  • дизайн рішень;
  • презентація проекту.

Головний приз від Uber – 5000 доларів США – отримала команда № 5, яка презентувала проект пошуку оптимальних координат для місця проживання, базуючись на даних про регулярні пересування громадянина (офіс, школа, лікарня тощо).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]