Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

4-9 жовтня у столиці безкоштовно демонструватимуть японське мистецтво ікебани

03 жовтня 2019 року, 10:27

4 жовтня о 18:30 у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться відкрита демонстрація мистецтва ікебана за участю професора Фурукава Хіротака. Його квіткові композиції у традиційному японському стилі стануть частиною виставки, що триватиме із 5 до 8 жовтня на другому поверсі КМДА.

Крім робіт японських майстрів, на виставці експонуватимуть композиції з живих квітів, створені українськими майстрами. Під час виставки також відбудуться майстер-класи з традиційних японських мистецтв та кураторські екскурсії.

За інформацією однієї з координаторок заходу, викладачки ікебани Валентини Коваль, ця культурна подія присвячена 20-річчю Українського відділення японської школи ікебани Ікенобо. Із нагоди  ювілею до Києва завітає професор Фурукава Хіротака, якому допомагатиме визнана майстриня ікебани професорка Ямада Мідорі – володарка титулу «Живе надбання нації», кавалер «Ордену рубінової зірки із золотими та срібними променями». Ще одною почесною учасницею події стане голова філії Ікенобо у країнах Східної Європи, професорка Анжела Лобастов (Молдова), яка стала першою іноземкою, запрошеною до Японії на професорський конкурс, що упродовж 300 років проводився винятково серед японців.

Виставка триватиме за ініціативою Українського відділення Філії Інституту ікебани Ікенобо у країнах Східної Європи спільно з Українсько-Японським центром КПІ ім. Ігоря Сікорського за підтримки Посольства Японії в Україні та Київської міської державної адміністрації.

Вхід на виставку та заходи вільний.

 

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх. 

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 093 860 08 43 (Анна).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]