Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

З усіх регіонів України саме столиця у 2019 році використала кошти за цільовим призначенням – на проведення капітальних ремонтів

13 лютого 2020 року, 9:40

Кабінет Міністрів України опублікував дані щодо освоєння коштів на капітальні ремонти доріг різними регіонами за 2019 рік. Показники варіюються від 0% до 100%.

«Минулого року з дорожнього фонду столиця отримала 1 млрд 467 млн грн. Усі кошти були використані на проведення реконструкцій і капітальних ремонтів. Кияни та гості міста уже бачать, як змінився просп. Академіка Палладіна, Дарницька площа, частина вулиці Федорова. Роботи почали на проспектах Степана Бандери, Любомира Гузара, реконструкція транспортної біля станції метро «Шулявська». Ця динаміка буде продовжена», – розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Він додав, що визначення компаній для робіт із проєктування, підрядника для проведення капітальних робіт відбувається у системі закупівель Prozorro. Завдяки цьому економляться бюджетні кошти.

Вслід за Києвом за ефективним освоєнням бюджетних коштів йдуть Дніпропетровщина з показником 84,1%. Івано-Франківщина – 83,7, Житомирщина – 44,5%.

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан повідомляв, що останні роки на будівництво та ремонт доріг виділяються колосальні кошти.

«Але, на жаль, попри пріоритетність цього питання, недоліки планування і низька виконавська дисципліна, численні зміни до переліків об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту доріг та зволікання із внесенням змін до програмних документів призвели до того, що видатки з державного дорожнього фонду за підсумками 2019 року не проведено на 3,2 млрд гривень», – зазначав Валерій Пацкан.

Основна частина регіонів кошти дорожнього фонду вклали на проведення ямкових ремонтів і поточних робіт. Тернопільська, Сумська, Вінницька області на це витратили майже 100% бюджету. Єдиний суб’єкт, який 100% фінансів передбачених дорожнім фондом витратив на капітальні ремонти,– це Київ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]