Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За два тижні кияни принесли в пункти утилізації майже 1000 новорічних дерев

19 січня 2023 року, 14:40

Від початку роботи пунктів прийому та утилізації хвойних дерев містяни здали на переробку близько 1000 ялинок та сосен. Пункти працюють в усіх районах Києва. Наразі найактивнішими виявилися мешканці Оболонського та Шевченківського районів. Здати новорічне дерево можна до 31 січня включно. Про це повідомляє КО «Київзеленбуд».    

«Звісно, поки що підбивати підсумки рано, проте вже очевидно, що цифра буде значно менша, ніж минулого року. У 2022-му кияни здали на переробку 8,5 тисячі новорічних дерев. Та ми зі зрозумілих причин і не очікували цього року ажіотажу, як у попередні роки: багато хто просто відмовився ставити ялинки, бо війна – не час святкувати, хтось купив деревце у горщику, щоб потім висадити на вулиці, є чимало прихильників штучних прикрас. Та попереду ще одна хвиля – більшість киян виносять з дому ялинки саме після Водохреща», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Наразі працюють 17 пунктів утилізації новорічних ялинок на базі підприємств КО «Київзеленбуд»: 11 пунктів відкрито на територіях виробничих баз районних КП УЗН і ще 6 – на територіях лісництв КП «Дарницьке ЛПГ» і КП «ЛПГ «Конча-Заспа». Локації та контакти відповідальних осіб можна переглянути на мапі: http://kyivzelenbud.com/maps/utylizatsiya-novorichnyh-yalynok.

Зібрані дерева перероблять на щепу у спеціальному тріскоподрібнювачу, яку навесні використають для зберігання водного балансу лунок вічнозелених рослин, а взимку – для захисту ґрунту від промерзання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]