Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За минулий тиждень рятувальники «Київської служби порятунку» здійснили 40 виїздів, ліквідували наслідки 4 аварій та врятували 3 людей

08 червня 2021 року, 16:49

У період із 31 травня до 6 червня 2021 року Київська аварійно-рятувальна служба «Київська служба порятунку» здійснила 40 виїздів оперативних підрозділів. Із них 4 виїзди – на надзвичайні ситуації техногенного походження (внаслідок аварій та катастроф, наявності шкідливих речовин у навколишньому середовищі, раптового руйнування будівель та споруд); 5 виїздів – на надзвичайні ситуації природного характеру (метеорологічні ситуації); 20 виїздів – на надзвичайні ситуації соціального характеру (забезпечення безпеки під час проведення масових заходів, нещасні випадки, деблокування постраждалих); 11 виїздів – для профілактики надзвичайних ситуацій (обстеження об’єктів та територій на наявність вибухонебезпечних предметів або шкідливих речовин). Врятовано 3 громадян. Про це повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.

Наприклад, вчора майже 80-літній чоловік із інвалідністю, підключений до кисневого концентратора, впав із ліжка, а донька, яка за ним доглядає, не змогла самотужки допомогти батькові підвестися.

«Жінка кинулася за допомогою до сусідів, однак нікого з молодших людей, які могли б допомогти в такому випадку, вдома не виявилося, а пенсіонери, на жаль, були безсилі, – розповів про ситуацію командир КАРСу Дмитро Піхало. – Наші рятувальники виїхали на виклик і допомогли потерпілому».

Схожа ситуація трапилася цієї ночі. О 4-й годині ранку до оперативних чергових КАРСу надійшло повідомлення з проханням допомогти 85-літній киянці, яка впала в своїй квартирі і звестися на ноги самотужки не змогла. Оскільки двері помешкання були замкнені, рятівники пробралися всередину через вікно й допомогли постраждалій підвестися та передали її медикам швидкої допомоги.

Рятувальники столиці звертаються із проханням до киян: якщо ви знаєте, що у будинку живуть люди з інвалідністю, люди старшого віку, які можуть мати проблеми зі здоров’ям, будьте пильні та уважні. Хтось може ненароком впасти і кликати по допомогу. Пам’ятайте, ваша небайдужість може врятувати комусь життя.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]