Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні два роки в Києві проведено капітальний ремонт у майже 90 парках та скверах, висаджено понад 17 тисяч дерев та близько 145 тисяч кущів

24 квітня 2023 року, 10:54

За останні два роки у столиці проведено роботи з капітального ремонту та реконструкції на 86 об’єктах благоустрою зеленого господарства. Також за цей час у Києві висаджено понад 17 тисяч дерев та близько 145 тисяч кущів. Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА, представляючи Громадській раді звіт про виконану роботу у 2021-2022 роках.

«Попри всі виклики, робота зеленого господарства столиці не зупинялася ні на день. За останні два роки було докладено чимало зусиль не тільки для того, аби утримувати в належному стані зелені зони столиці, але і проводити капітальні ремонти і відкривати парки та сквери після реконструкції. Так, за два минулі роки в Києві відкрили після капремонту Наводницький парк у Печерському районі, другу чергу Пейзажної алеї, сквер на Володимирському проїзді, 2, парк «Відрадний» у Солом’янському районі, парк «Троєщина», парк «Прибережний» у затоці Берковщина та багато інших», – зазначив начальник Управління Олександр Возний.

За його словами, упродовж останніх двох років у столиці також активно продовжували роботи з озеленення. Після початку повномасштабного вторгнення це стало справжнім викликом, однак попри напружену безпекову ситуацію та непросту економічну ситуацію, у 2022 році у столиці було висаджено майже 6000 дерев, понад 61 000 кущів та близько 7 мільйонів квітів. Частина зелених насаджень була передана місту меценатами, таким чином вдалося досягнути економії у понад 4,5 млн грн.

Нагадаємо, в Києві поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на середину квітня у столиці «оцифровано» майже 23 000 зелених насаджень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]