Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні два тижні в Києві вручено понад 4,1 тисячі приписів і складено майже 400 протоколів за несвоєчасно прибраний сніг

06 грудня 2023 року, 18:53

У Києві за останні два тижні інспектори благоустрою вручили 4 136 приписів за несвоєчасно прибраний сніг балансоутримувачам та іншим відповідальним особам. За цей же період складено 393 протоколи за порушення вимог благоустрою в частині прибирання території від снігу. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У період снігопаду інспектори благоустрою посилено перевіряли розчищення територій, своєчасне прибирання снігу. Насамперед йдеться про шляхи до зупинок громадського транспорту, зокрема метрополітену, який є не лише засобом пересування, а й укриттям під час повітряної тривоги. Підхід простий і справедливий для всіх – відповідальний за стан території несе персональну відповідальність за прибирання, адже мова йде про ризик травмування людей. І тут немає різниці, приватна це власність чи на балансі комунальних підприємств, маємо забезпечити порядок», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Нагадуємо, що згідно з Правилами благоустрою міста Києва балансоутримувачі зобов’язані належно утримувати закріплені за ними території. Якщо балансова ділянка не прибрана, на власника чекає штраф у розмірі: для фізичних осіб від 340 до 1 360 грн, на посадових осіб та підприємців – від 850 до 1 700 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]