Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останні роки освіта Києва стала більш прозорою та відкритою перед громадою – Олена Фіданян

04 квітня 2019 року, 11:35

За останні роки освіта Києва стала більш прозорою та відкритою перед громадою. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки Олена Фіданян, звітуючи про реалізацію Міської цільової програми «Освіта Києва. 2016-2018».

Вона зазначила, що для прозорості фінансування закладів освіти міста у 2015 році Департамент створив електронний ресурс «Освітня карта Києва». На цьому ресурсі усі заклади паспортизовано. У паспортах розкрито усю історію життєдіяльності установ: коли створені, скільки дітей навчають, хто в них працює, скільки це коштує місту.

«Уже чотири роки у Києві керівників садків та шкіл обирають, у першу чергу, самі представники батьків та педагогів на прозорих конкурсах. Наразі вже працює 119 директорів освітніх закладів, призначених за результатами відкритого відбору», – зауважила Олена Фіданян.

Вона додала, що столиця наразі відмовляється від практики проведення багатогодинних зібрань, які відомі під назвою «батьківські збори». Київ першим в Україні переходить до іншого формату спілкування із батьками: це особисті зустрічі батьків із учителями, які можна планувати заздалегідь, і де можна обговорити всі питання навчального процесу дитини, разом спланувати унікальну траєкторію навчання, як того вимагає Нова українська школа.

Разом із батьківськими спільнотами були подані пропозиції щодо змін у роботі «батьківських комітетів». Представники цього об’єднання висловили бажання стати Радою батьків. Уже чотири роки представники Ради батьків міста Києва є активними учасниками прийомів громадян у Департаменті освіти і науки, бо мають власну думку, своє баченням та свої поради щодо розвитку освіти.

Активна й освітянська громада, яка є не тільки постійним учасником, але й ініціатором позитивних змін та новітніх проектів. Так, Асоціація керівників закладів освіти Києва організувала клуб «Відповідальне батьківство», а новопризначені директори створили проект «Освітній Хакатон», у якому залучені як батьки, так і учні, оскільки є безпосередніми учасниками освітнього процесу.

Уже чотири роки поспіль освітяни проводять осінні та весняні канікули підвищують власний рівень кваліфікації, беручи участь у міському фестивалі управлінської майстерності «Kyiv EdFest», а з 2016 року осінні канікули розпочинаються величезним заходом для найактивніших дітей і підлітків столиці, яким ще не виповнилося 18 років, – Київським дитячо-юнацьким форумом «Ми можемо більше!».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]