Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За перший тиждень 5-ого етапу вакцинації проти COVID-19 у Києві було здійснено майже 140 тисяч щеплень

29 липня 2021 року, 11:42

За тиждень 5-ого етапу вакцинальної кампанії проти COVID-19, що стартував 22 липня в Україні, столичні медики зробили майже 140 тисяч щеплень. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час прямого ефіру на радіо «Київ FM».

«Київ – єдиний регіон, який виконує планові показники, доведені Міністерством охорони здоров’я. За минулу добу кількість щеплень проти COVID-19 становить 23477. А за тиждень 5-ого етапу було введено 139452 дози», – сказала вона.

Загалом із початку вакцинальної кампанії у столиці зробили 792 281 щеплення: кількість містян, які отримали першу дозу, становить 526 654; повністю імунізованих – 265 627 осіб.

Ганна Старостенко також висловила вдячність усім киянам, які відповідально ставляться до власного здоров’я та здоров’я близьких людей, а також столичним медикам, які вакцинують мешканців.

«Не зволікайте зі щепленням від COVID-19, адже це чи не єдиний спосіб, який може захистити від важкого перебігу коронавірусної хвороби та летального випадку», – звернулася вона до киян.⠀

Нагадаємо, що у столиці можна вакцинуватися у 22 центрах масової вакцинації: у Центрі вакцинації проти COVID-19, створеному на базі Міжнародного виставкового центру, а також – у 21 міні-вакцинальному центрі у кожному районі, які працюють на вихідних. Щеплення проводиться вакцинами CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, та Spikevax Moderna. Також проводиться щеплення вакциною Сomirnaty виробництва Pfizer-BioNTech – виключно особам віком старше за 60 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]