Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За три місяці зими зі столичних вулиць демонтували майже 900 незаконно встановлених елементів благоустрою

14 березня 2024 року, 16:11

У столиці за три останні місяці демонтували майже 900 елементів благоустрою, що розміщувалися без дозвільних документів. Про це повідомив т.в.о. директора КП «Київблагоустрій» Михайло Бережной.

За цей період зі столичних вулиць найбільше прибрали незаконно розміщених тимчасових споруд і МАФів – майже 230 одиниць. Також демонтували 119 засобів пересувної торгівлі, 174 сезонні тимчасові споруди та понад 360 інших елементів благоустрою. Демонтажі проводили фахівці підприємства та власники, які самостійно прибрали свої елементи благоустрою на вимогу приписів інспекторів.

«Особливу увагу також зосередили на очищенні громадського простору біля станцій метрополітену. Таким чином звільняли проходи на шляхах евакуації та прямування пасажирів до станцій. Зокрема, фахівці «Київблагоустрою» працювали неподалік «Либідської», «Почайної» та «Мінської». Після проведених заходів балансоутримувачі відновили благоустрій на вказаних локаціях», – зазначив Михайло Бережной.

Він наголосив, що фахівці підприємства демонтують лише ті споруди, які не мають дозвільних документів на розміщення. Роботи проводять винятково за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва. Усі демонтовані елементи благоустрою перевозять і зберігають на майданчиках для тимчасового зберігання безхазяйного майна КП «Київблагоустрій».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]