Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За три останні роки в Києві відремонтували й замінили понад тисячу зношених та аварійних ліфтів – Петро Пантелеєв

30 січня 2024 року, 15:18

Столиця активно розвиває програми співфінансування, що допомагають власникам житлових будинків спільно з містом ефективно виконувати найбільш необхідні ремонтні роботи або проєкти енергоефективності. За останні три роки в Києві виконали ремонт або заміну понад тисячі ліфтів, зокрема й за програмою співфінансування. Про це в ефірі радіо «Київ» розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що за програмою співфінансування умови участі мешканців більш ніж лояльні: 95% фінансування здійснюється з міського бюджету, і лише 5% збирають мешканці. Адже, якщо йдеться і про заміну чи модернізацію ліфтів, то це найбільш дороговартісні роботи порівняно з іншими аспектами обслуговування чи ремонту в житловому будинку.

«Заміна ліфта – складний процес. Необхідне проєктування, здійснюється заміна обладнання ліфтової шахти, придбання цілого комплексу конструкцій та матеріалів, виконується їхній монтаж тощо. Зазначу, що ми орієнтуємось на українських, зокрема, київських виробників», – сказав заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що в умовах війни обсяги ремонтів досить обмежені, утім вони дозволяють стримати тенденцію виходу з ладу найбільш зношених підйомників.

«Тому і в цьому році ми продовжимо працювати над цим як за окремою цільовою програмою, так і в межах програм співфінансування. Це залишається пріоритетом, бо стосується і питання інклюзії, і питання безпеки», – пояснив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]