Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завтра на Софійській площі урочисто засвітять головну ялинку країни

17 грудня 2021 року, 15:50

Завтра, 18 грудня, о 18:00 на Софійській площі урочисто засвітять святкові вогні на головній ялинці країни. Цього року новорічно-різдвяне дерево прикрашатимуть 20 тисяч іграшок червоно-золотих кольорів і яскрава гірлянда довжиною 10 кілометрів у вигляді великого купола.

Біля ялинки висотою 31 м облаштують найбільший в Європі вертеп із фігурами Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів і колядників. Триватиме це дійство до 16 січня 2022 року.

Традиційно відвідувачів очікуватимуть фотозони, дитячі забавки, майстерня, музей новорічних прикрас, фудкорти і теплі зони для відпочинку. Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому працюватиме ковзанка у вигляді тунелю. На святковій сцені триватимуть виступи та конкурси для дітей і дорослих.

На Володимирському проїзді працюватиме ярмаркове містечко, до якого вестимуть чотири святково прикрашені арки. Враховуючи карантинні обмеження та необхідність дотримуватись соціальної дистанції, у зоні фудкорту їжу продаватимуть у стилі «стріт-фуд», щоб бутерброди та снеки можна було зручно взяти і відійти.

Окрім цього, передбачено чимало й інших зимових розваг для киян і гостей столиці різного віку та уподобань. Так, новорічні ялинки будуть встановлені у всіх 10 районах столиці. Зокрема, на Контрактовій площі відкриється велика різдвяна локація «Різдво на Подолі», а сьогодні, 17 грудня, в парку імені Шевченка запрацювала святкова локація із резиденцією святого Миколая. 8 муніципальних  театрів представлять 212 вистав, на які планується запросити близько 30 тисяч маленьких глядачів. Різноманітні книжкові виставки, майстер-класи та святкові акції відбуватимуться у бібліотеках і музеях міста. Загалом протягом усього святкового періоду в районах буде проведено понад 230 тематичних заходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]