Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Заяви прокуратури маніпулятивні: Департамент муніципальної безпеки самостійно ініціював повернення коштів ПДВ у межах процедури придбання генераторів

05 жовтня 2023 року, 16:45

Департамент муніципальної безпеки КМДА самостійно та відповідно до встановленої законом процедури ініціював повернення коштів з ПДВ до міського бюджету в межах закупівлі генераторів для роботи пунктів обігрівів. Комерційна установа в добровільному порядку повернула першу частину коштів. Тому заява Київської прокуратури, що кошти повернуті нібито після їх втручання, є свідомою маніпуляцією та черговим кроком у системному й тривалому тиску на посадових осіб міста. У першу чергу, на фахівців, які відповідальні за життєзабезпечення міста.

Минулого року Департамент муніципальної безпеки КМДА здійснив придбання критично необхідного обладнання – генераторів, що забезпечили роботу пунктів обігріву у столиці. Однак комерційна установа не виконала коригування ціни. Відсутність генераторів мала б критичні наслідки, адже мова йшла про здоров’я і безпеку людей. Тому Департамент уклав договір на придбання генераторів і паралельно поінформував про це Держаудитслужбу, розпочавши процедуру повернення коштів.

Окрім того, Департамент неодноразово повідомляв правоохоронним органам про здійснення організаційно-правових заходів щодо повернення зазначених коштів, а також підготував проєкт позовної заяви до Господарського суду міста Києва про стягнення коштів із комерційної устави. Кошти у розмірі 1,8 млн грн були повернуті комерційною установою в добровільному порядку.

Тому заяви прокуратури та показовий суд щодо повернення другої частини коштів виглядає як політичний фарс, намагання блокувати роботу Департаменту муніципальної безпеки КМДА та дискредитувати директора підрозділу Романа Ткачука – рятувальника з багаторічним стажем, який особисто бере участь у всіх рятувальних операціях у місті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]