Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбувся Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму (+фото)

05 жовтня 2023 року, 16:33

У столиці відбувся третій Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму, організований Управлінням туризму та промоцій КМДА та Українською асоціацією медичного туризму. Захід проходив у межах міжнародної виставки та конференції медичного туризму «MTEC.Rebuild 2023».

«Два роки тому ми відкривали Форум медичного та оздоровчого туризму в Києві з надією на швидке відновлення галузі після пандемії. Проте повномасштабне вторгнення змусило нас переорієнтуватися на вирішення більш актуальних питань. Під час нового Конгресу ми обговорюємо протезування та реабілітацію Захисників та Захисниць, психологічну підтримку родин військовослужбовців, соціальну допомогу та відбудову медичної інфраструктури після Перемоги. Київ має всі шанси стати одним із провідних центрів медичного туризму в Європі. У нас є висококваліфіковані лікарі, сучасне обладнання та комфортні умови для лікування і реабілітації. Міська влада підтримує напрям медичного туризму не перший рік, проте повномасштабна війна внесла свої корективи в розвиток цієї галузі. Дякую учасникам і спікерам Конгресу з США, Німеччини, Ізраїлю, Туреччини, Греції, Індії, Азербайджану, Польщі, Італії за ваш внесок у розвиток медичного туризму в Києві та Україні!» – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Тематика Конгресу відповідала актуальним викликам воєнного часу та новим підходам із відновлення та відбудови медичної системи, а саме:

  • лікування і реабілітація поранених Захисників та Захисниць;
  • психологічна реабілітація та оздоровлення військових і цивільних;
  • участь у грантових програмах;
  • залучення міжнародних партнерів до відновлення медичної галузі України;
  • інвестиційні проєкти для будівництва сучасних медичних, реабілітаційних та оздоровчих центрів.

«На фоні низки гострих проблем воєнного часу та потреб відбудови медичної системи Київський міжнародний конгрес медичного та оздоровчого туризму став своєрідним мозковим штурмом професіоналів з теми комплексного відновлення медичного туризму в Україні. Зокрема, функціонування програм реабілітації для всього населення сприятиме скорішому оздоровленню українців і, як наслідок, дасть поштовх розвитку медичного туризму в Києві. Наша головна задача – визначити найактуальніші практики, які допоможуть не лише відновити, але й покращити та осучаснити принципи лікування та реабілітації військових і цивільних. Віримо, що спільні зусилля з пошуку та впровадження інновацій позитивно впливатимуть удосконаленню стандартів медичної допомоги для всіх, хто її потребує», – розповіла начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.

У заході разом зі спікерами та експертами медичної й туристичної сфер взяли участь практикуючі лікарі, реабілітологи, менеджери галузі охорони здоров’я, а також представники благодійних організацій, туристичних операторів і профільних асоціацій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]