Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Житлові комплекси на Лабораторному провулку, 7 та на вулиці Тютюнника, 28-А: проблема індивідуальних котелень вирішується самоорганізацією співвласників

07 грудня 2023 року, 20:02

У Київській міській державній адміністрації відбулася зустріч з власниками квартир та нерухомості, представниками обслуговуючих організацій в житлових комплексах на вулиці Тютюнника, 28А та на Лабораторному провулку, 7, що в Печерському районі.

Ці житлові будинки досі залишаються без тепла. Проблема полягає в тому, що комерційна структура, яка утримувала та обслуговувала індивідуальні котельні, фактично – зникла, залишивши споживачів напризволяще з боргами за спожитий газ. Потенційна нова організація, яка обслуговуватиме котельні, має перейняти борг перед НАК Нафтогаз, згідно із 22 статтею Закону України «Про теплопостачання».

У такій ситуації без участі мешканців це питання вирішити неможливо. Тому на зустрічі прийняли рішення провести збори власників квартир та нежитлових приміщень, забудовника та управляючої компанії, що обслуговує ці житлові будинки. На зборах необхідно визначитись щодо створення умов, прийнятних для залучення нової компанії для обслуговування котельні. Зокрема це джерела погашення існуючої заборгованості за газ. Зі свого боку місцева влада допомагатиме будинковим громадам у комунікації з АТ «Київгаз» та НАК «Нафтогаз-Трейдинг».

Це ще один випадок який говорить про те, що обслуговування котелень та розрахунки за спожитий газ повинні контролюватися будинковою громадою. Як показує практика, найбільш ефективним є механізм створення ОСББ та здійснення ним реального контролю за тим, що відбувається з даховою або прибудованою котельнею та розрахунками за газ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]