Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Житловий комплекс «Дипломат-Хол» споживає газ у чотири рази дорожчий, ніж в інших житлових будинках Києва

30 листопада 2023 року, 17:44

Попри забезпечені державою пільгові умови постачання газу для населення, а також запропоновану містом допомогу в комунікації з НАК «Нафтогаз» є випадки, коли споживачі із власної недбалості отримують газ за набагато вищою від встановленої для такої категорії споживачів ціною. Зокрема, ця проблема існує і з постачанням тепла мешканцям ЖК «Дипломат-Хол» на вул. Жилянська, де опалення здійснюється від індивідуальної газової котельні. Тут створене ОСББ, проте договір із «Нафтогаз Трейдинг» на пільговий газ не може бути укладений, доки об’єднання не надасть відповідний пакет документів, зокрема, щодо повноважень його правління.

Уже понад 10 років ОСББ не може провести збори та привести у відповідність базову, необхідну для існування об'єднання співвласників документацію. Замість цього керівник ОСББ вирішив споживати газ від постачальника «останньої надії» – постачальника, який надає свої послуги, якщо ніхто інший їх не надає з низки причин: наприклад, від клієнта всі інші відмовилися через заборгованості, або через те, що більше ніхто не може це здійснити з певних технічних причин. Такий газ коштує в чотири рази дорожче, ніж це передбачено у випадку з теплопостачанням житлових будинків. Подальше споживання газу за такою ціною призведе до накопичення боргів без джерел для їх погашення в майбутньому, про що правління ОСББ було неодноразово поінформоване.

Тому власники нерухомості ЖК «Дипломат-Хол» разом з ОСББ мають негайно вирішити це питання і укласти договори на постачання газу, як того вимагає закон і здоровий глузд.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]