Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Зміни у роботі швидкої медичної допомоги забезпечують оперативність реагування на виклики

06 вересня 2018 року, 14:59

Із 1 вересня 2018 року відбулися зміни у роботі швидкої допомоги. Відтепер невідкладну допомогу об’єднали з екстреною. Про це розповів в ефірі програми «Київ – Live» директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Анатолій Вершигора.

«Невідкладна допомога – це випадки ускладнення хронічних захворювань, підвищення артеріального тиску або температури тіла, вірусні захворювання та інше. Екстрена – коли життю людини загрожує небезпека», – пояснив Анатолій Вершигора.

За його словами, виклики будуть приймати фахівці з медичною освітою за єдиним номером – 103. У залежності від проблеми пацієнта спеціаліст визначає, яку допомогу надавати. Окрім того, кожен має можливість отримати консультацію лікаря, зателефонувавши за номером 15-83.

«Раніше більшість киян завжди телефонували за номером 103, тому що не пам’ятали номер екстреної медичної допомоги. Ці виклики ми переадресовували. Відтепер буде централізований прийом викликів», – прокоментував Анатолій Вершигора.

Він окремо зауважив, що перевагою нововведень є наявність єдиного номера, що забезпечує оперативність реагування на виклики. Також усі розмови будуть записані, тож у разі потреби їх можна буде прослухати, щоб оцінити роботу диспетчера.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]