Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВЦА: Звернення голови військової адміністрації Миколи Жирнова до киян

15 березня 2022 року, 20:21

Дорогі кияни!

20 днів ми боронимо нашу столицю та Україну. Для кожного українця росія стала не тільки агресором, а й стала фашистом, мародером і дітовбивцею. Не знайдеться таких слів, які могли б охарактеризувати загарбників.

Власними очима ми бачимо в нашому місті результати їхнього «визволення». Другу ніч поспіль ми втрачаємо мирних людей. За вчорашні нічні бомбардування загинуло 3 мирні особи, травмовано – 17. Внаслідок сьогоднішніх нічних бомбардувань наших районів загинуло 5 осіб, госпіталізовано – 9 осіб. Мої щирі співчуття родинам.

Російські окупанти від свого безсилля та нездатності досягти задуманого можуть воювати лише із беззахисними мирними людьми. Вони розуміють, що підступитися до Києва – вкрай складно, тому хочуть нас залякати ракетами та бомбами, створити хаос, посіяти паніку. Вони варварськи знищують наші оселі та історичні памʼятки, намагаючись стерти з лиця землі нашу ідентичність.

Особливу увагу ми приділяємо зараз життю міста. Моїм розпорядженням ще раз уточнено списки персоналу та техніки, які підлягають бронюванню та не можуть бути мобілізовані на потреби оборони. Місто повинне жити, всі служби критичної інфраструктури мають забезпечити життєдіяльність міста, доставку води, продуктів, вивіз сміття та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.

Хочу подякувати за невтомну та героїчну роботу всім комунальним службам, медикам, працівникам підприємств державних та недержавних форми власності.

Ваша робота надзвичайна та вкрай важлива для оборони міста.

Я хочу подякувати за оперативність ДСНС, які у короткі строки ліквідувати наслідки бомбардувань.

Ефективною сьогодні є робота з ліквідації ДРГ противника та по забезпеченню громадського порядку.

Визначені підрозділи СБУ, Нацполіції, ВСП налагодили організовану службу, яка дає конкретні результати.

Оперативна обстановка навколо міста та всередині не змінилась. Ми продовжуємо удосконалювати систему оборонних рубежів та позицій, проводити підготовку підрозділів, накопичувати та забезпечувати озброєнням, боєприпасами, продовольством, медикаментами та іншими матеріальними засобами необхідним для оборони міста.

Окремо хочу вам наголосити: із 20.00 15 березня до 7.00 17 березня у Києві та Київській області оголошена комендантська година. Ані наземний, ані підземний транспорт в ці години не працюватиме. Відповідними підрозділами будуть проводитися спеціальні заходи в районах міста, кварталах, будинках. Тому жителів просимо не переміщатись, крім випадків переходу в укриття в межах визначених місць – бомбосховищ.

Бажаю всім нам витримки, ми з вами!

Разом ми сильні, разом ми непереможні.

Слава Україні!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]