Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

14 листопада у столиці відзначатиметься «Всесвітній день діабету-2016»

13 листопада 2016 року, 11:23

14 листопада о 10:00 в «Українському домі» на вул. Хрещатик, 2 відзначатиметься «Всесвітній День Діабету-2016».

Всесвітній день діабету – соціально орієнтований захід, який цього року пройде під гаслом: «Всі погляди на діабет. Дій сьогодні, щоб змінити завтра».

Організатори: Міжнародна діабетична асоціація України, науково-популярний журнал «Діабетик», Київський благодійний фонд «Діабетик», Київський міський клінічний ендокринологічний центр.

У програмі: міжнародна виставка діабетичної продукції, прес-конференція, лекції, майстер-класи для лікарів і пацієнтів, безкоштовні експрес-аналізи рівня глюкози у крові, вимір артеріального тиску, ЕКГ, консультації спеціалістів: ендокринолога, кардіолога, офтальмолога, терапевта, лікаря з діабетичної стопи, психолога.

Небезпеку не можна недооцінювати, адже за прогнозами ВООЗ до 2035 року 70% людей планети помиратимуть саме від неінфекційних хронічних захворювань. Загроза діабету зростає, тому невикористання наявних знань про цю хворобу ставить під загрозу майбутні покоління.

Захід важливий не лише для популяризації профілактики, а й для підвищення якості лікування цукрового діабету. Він є також дуже важливим доказом можливостей боротьби з неінфікованими хворобами.

Довідково.

Всесвітній день діабету покликаний об’єднати світову діабетичну громадськість у боротьбі з глобальною загрозою безпеці людства – діабетом, який може вразити півмільярда жителів землі. Діабет лягає важким економічним тягарем на суспільство та уряд. Від цієї хвороби не застрахований ніхто. Особливу тривогу викликає ріст захворюваності серед дітей та підлітків. Катастрофічні темпи розповсюдження цукрового діабету сьогодні починають випереджати здатність систем охорони здоров’я надати допомогу усім хворим. Тому так необхідно привернути увагу громадськості, вчених, медиків, державних та політичних діячів до проблеми.

В Україні зареєстровано більше 1 300 000 людей із діабетом, але через низьку діагностованість хвороби їх кількість насправді набагато більша. Діабет є хронічною хворобою, і у випадку діабету 1-го типу його розвиток відвернути не можна. Але у багатьох випадках діабет 2-го типу можна попередити. Саме тому вирішальне значення має всебічна поінформованість про ознаки діабету, про те, як відвернути чи затримати розвиток діабету та його ускладнень.

Закликаємо всіх до об’єднання зусиль та формування громадського руху, який буде невпинно привертати увагу суспільства, державних і політичних діячів до проблеми цукрового діабету та послідовного вирішення важливих соціальних проблем.

Для довідок: тел.: (044) 235-26-85, (067) 892-01-87 (Оргкомітет МДАУ).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]