Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

15 тисяч киян та гостей міста зустріли Новий 2019 рік на Софійській та Контрактовій площах

02 січня 2019 року, 15:22

15 тисяч киян та гостей міста зустріли Новий 2019 рік на Софійській та Контрактовій площах, де відбулася масштабна концертна програма. Зокрема, на Софійській площі долучилося до святкування 12 тисяч осіб, а на Контрактовій – 3 тисячі.

У новорічну ніч святкову атмосферу біля Головної ялинки країни та на Подолі створювали виступи Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, Київського симфонічного оркестру, скрипаля-віртуоза Святослава Кондратіва, відомих українських виконавців.

Новорічні концерти на Софійській та Контрактовій площах відбудуться і сьогодні, 2 січня. Так, із 17:00 на Софійській площі кияни та гості міста зможуть насолодитися виступами гуртів «Trueman», «The Sixsters», «ROCKOKO», «SKEEMANS», «SOLOVIOV & band», «Pianoбой».

На Контрактовій площі святковий концерт розпочнеться о 16:00. Для киян та гостей міста гратимуть гурти «Bright Thought», «Не лізь бо вб’є», «Шосте чуття», «Kadnay», українська співачка Яна Брилицька.

Нагадаємо, що цьогоріч на Софійській площі облаштовано локацію «Країна північного сяйва». Окрім Головної новорічної ялинки на Софійській площі, киян та гостей міста чекають потяг бажань «Полярний Експрес», де кожен охочий, проїхавши зупинку, зможе загадати бажання, кілька фотозон, магічний тунель, новорічно-різдвяний сувенірний ярмарок, зона смаколиків, казкова алея чудес тощо.

На Контрактовій площі відтворено атмосферу європейського зимового містечка зі збереженням українських народних традицій. Ялинка на Контрактовій площі прикрашена у стилі творчості Марії Приймаченко. Для киян та гостей столиці тут облаштовані снігова гірка, оглядове колесо, новорічно-різдвяний ярмарок, резиденція Святого Миколая, парк ілюмінацій, фантастичні арт-об’єкти та багато іншого.

Із 15 грудня триває новорічно-різдвяний фестиваль у парку імені Тараса Шевченка. Для відвідувачів тут працює святковий ярмарок та встановлено безкоштовну льодову ковзанку. Також на Лівому березі Дніпра 19 грудня стартував масштабний мистецький проект «Зимова «Країна мрій» на Лівому березі».

Загалом програма загальноміських заходів цього року містить щонайменше 70 різноманітних акцій і концертів, понад 300 тематичних вистав для майже 90 тисяч юних глядачів та більше 200 святкових подій у всіх районах міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]