Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

24 грудня і 7 січня на Софійській площі масштабно святкуватимуть Різдво із телемостами, великою ходою звіздарів і святковою колядою

21 грудня 2018 року, 15:10

19 грудня на Софіївській площі святковими вогнями засяяла Головна новорічна ялинка та центральні новорічні ялинки в усіх 10 районах міста. Усього протягом святкового періоду у столиці буде проведено понад 200 тематичних заходів. Про це повідомила сьогодні на розширеному засіданні Колегії Київської міської державної адміністрації директор Департаменту культури Діана Попова.

«25 грудня всі християни західного обряду святкуватимуть Різдво Христове і напередодні свята, 24 грудня, на Софійській площі пройде масштабний урочистий захід «Україна та світ святкують Різдво Христове разом». Заплановано різноманітні просвітницькі, творчі та музичні програми, виступи відомих людей, дипломатів, телемости з іншими країнами, святковий концерт. А 7 січня відбудуться великі різдвяні святкування, які розпочнуться о 12:00 великою ходою звіздарів із Софійської площі через Андріївський узвіз і закінчаться біля ялинки на Контрактовій площі святковою колядою», – сказала Діана Попова.

15 грудня стартував новорічно-різдвяний фестиваль у парку імені Тараса Шевченка. Для відвідувачів тут працюватиме святковий ярмарок та встановлено безкоштовну льодову ковзанку. Протягом 12-13 січня із 12:00 до 19:00 у програмі благодійного заходу заплановано: 2 святкові концерти, вертеп, контактний зоопарк (кози, вівці, віслючок), тюбінгова гірка довжиною 12 метрів, різдвяні локації з проведенням зимових ігор для дітей та дорослих, 10 фотозон, будиночок Святого Миколая, пригощання чаєм, печивом і банушем, благодійний ярмарок. Працюватиме новорічна локація до 15 січня.

Як відомо, новорічно-різдвяні святкування відбуваються в усіх районах столиці.

Наприклад, уперше на Лівому березі Дніпра триває масштабний різдвяно-новорічний мистецький проект Зимова «Країна мрій» на Лівому березі.

Завершаться свята відзначенням свята Хрещення господнього (Водохреща) 19 січня у Парку культури та відпочинку «Гідропарк» біля каплиці на честь Хрещення Господнього Української православної церкви Київського патріархату».

Загалом програма загальноміських заходів цього року містить 16 тематичних подій, у рамках яких відбудеться щонайменше 70 різноманітних акцій, концертів, вистав тощо. Під час новорічно-різдвяних свят і зимових канікул у муніципальних театрах для дітей та підлітків відбудуться змістовні яскраві вистави відомих письменників-казкарів, святкові лялькові програми, мюзикли, вистави класичного жанру. Всього у муніципальних театрах планується понад 300 тематичних вистав, які мають відвідати близько 90 тисяч глядачів.

Діана Попова також нагадала, що 23, 24, 25, 31 грудня та 1, 7 січня під час проведення заходів Володимирським проїздом у напрямку Михайлівської площі буде обмежено рух всіх видів транспортних засобів. У новорічну ніч планується продовжити роботу пасажирського транспорту на 3 години, фунікулер працюватиме цілодобово.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]