Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

29 листопада відкриється перший у Східній Європі пункт безкоштовного й конфіденційного тестування на ВІЛ мережі «AHF Checkpoint.kiev»

28 листопада 2016 року, 17:28

29 листопада о 10:00 у рамках Європейського тижня тестування на ВІЛ відбудеться відкриття першого в Східній Європі пункту безкоштовного та конфіденційного тестування на ВІЛ мережі «AHF Checkpoint.kiev».

У рамках заходу відбудеться:

  • прес-брифінг;
  • презентація пункту тестування «AHF Checkpoint.kiev»;
  • публічне тестування послів, представників міжнародних організацій, журналістів;
  • презентація мобільного підрозділу пункту тестування – «AHF Checkpoint.kiev».

Учасники прес-брифінгу:

  • Микола Поворозник, заступник голови Київської міської державної адміністрації;
  • Аня Жакович, заступник керівника Європейського бюро AHF;
  • Представник МОЗ України та/або Наталія Нізова, Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України;
  • Яцек Тишко, директор ЮНЕЙДС в Україні.

«AHF Checkpoint.kiev» організовано Представництвом Фундації АнтиСНІД-США в Україні – AIDS Healthcare Foundation (AHF ) для розширення доступу до тестування на ВІЛ усіх, із особливою увагою до потреб представників ключових груп. Для тестування на ВІЛ використовують швидкі тести (результат за 15 хвилин), безкоштовно, конфіденційно та в дружній атмосфері силами кваліфікованих консультантів за процедурами, затвердженими МОЗ України.

Відкриття реалізується в рамках підписаної мером Києва Віталієм Кличком Паризької декларації щодо прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах для досягнення стратегічних цільових показників ініціативи UNAIDS Fast Track 90-90-90.

Інформаційна підтримка роботи AHF Checkpoint.kiev здійснюється за допомогою сайту freeHIVtest.org.ua, де будь-хто може дізнатися про розташування найближчого пункту тестування на ВІЛ у 12 регіонах країни.

Реєстрація представників ЗМІ о 9:30.

Місце проведення: вул. Шулявська 5, оф. 10 (AHF Checkpoint.kiev).

Додаткова  інформація  та акредитація представників ЗМІ:

Наталя Красненкова 067 465 54 26, [email protected].

Анастасія Бондарчук,  097 394 49 56, [email protected].

 

Довідково.

В основу роботи AHF Checkpoint.kiev покладена особлива модель надання послуг. У рамках цієї моделі клієнт отримує коротке передтестове групове або індивідуальне інформування та базову інформацію щодо ВІЛ та процедури тестування. Тестування відбувається за допомогою швидких тестів і містить вичерпну інформацію щодо подальших кроків, які має здійснити ВІЛ-позитивний клієнт для отримання необхідної медичної допомоги у разі виявлення інфекції. Тестування безкоштовне.

Розклад роботи: кожного робочого дня з 09:00 до 19:30 та у суботу з 11:00 до 19:00.

Європейський тиждень тестування на ВІЛ – ініціатива, започаткована у Європі в 2013 році з тим, щоб допомоги якомога більшій кількості людей дізнатися про свій ВІЛ-статус та пропагувати регулярне тестування на ВІЛ.

В Україні заходи триватимуть до 12 грудня 2016 року.

У 2015 році в Україні було проведено 66 535 швидких тестів, з яких 3413 були позитивними (5,1%). На кінець 2016 року планується надати послуги з тестування на ВІЛ щонайменше 75 000 людей. За 8 місяців 2016 року послугу безкоштовного конфіденційного тестування на ВІЛ отримало 42 820 осіб, із них у 2 582 була виявлена ВІЛ-інфекція.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]