Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 1 грудня для безкоштовного проїзду у метро 9 категорій пільговиків зможуть користуватися винятково карткою киянина

30 листопада 2017 року, 11:05

Із 1 грудня пільгові категорії громадян зможуть користуватися винятково карткою киянина для безкоштовного проїзду у метро. Це стосується тільки 9 категорій громадян, яким Київрада надала таку пільгу. Зокрема, пенсіонери столиці, батьки багатодітних родин та особи з інвалідністю (III групи), інші.

Як нагадують у КП «Київський метрополітен», саме 1 грудня вступить у дію рішення Київради № 116/116 «Про затвердження міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки», прийняте у 2016 році.

Варто зазначити, що категорії громадян із загальнодержавними пільгами, наприклад, учасники бойових дій, люди з інвалідністю (I та II груп), діти з багатодітних сімей, для безкоштовного проїзду у метро, як і раніше повинні пред’являти оригінал посвідчення. Інші документи чи довідки відповідно до законодавства не є підставою для безоплатного проїзду в підземці.

За відсутності картки киянина проїзд сплачується пасажиром на загальних підставах.

Як зазначають у комунальному підприємстві, після ліквідації банку «Хрещатик», який був банком-емітентом карток киянина, пільговикам дали 1,5 роки на переоформлення карток. За інформацією Департаменту соціальної політики, передбачений період був достатнім для видачі необхідної кількості карток нового зразка.

Окрім транспортного додатку, карта киянина дозволяє отримувати знижки у партнерів проекту – торгових мережах і соціальних аптеках.

Із детальним переліком категорій громадян, яким надається право безоплатного проїзду в метрополітені, можна ознайомитись за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]