Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Cпільна робота міської влади та громадського сектору щодо підтримки родин Захисників і Захисниць: Київ підписав Меморандум про співпрацю з ГО «Мрія дітей України» (+фото)

05 липня 2023 року, 14:29

Сьогодні Київ підписав Меморандум про співпрацю із громадською організацією «Мрія дітей України». Його мета – спільна робота міської влади та громадського сектору щодо підтримки родин Захисників і Захисниць, які загинули, перебувають у полоні або зниклих безвісти. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Війна шкодить не тільки дорослим, але й дітям, які зараз є найменш захищеними, зважаючи на свій вік. Діти втрачають близьких і друзів, розлучаються з рідними домівками та зазнають психологічних травм. Наша мета – забезпечити дітям всебічну підтримку й захист, щоб вони виросли сильними, здоровими та щасливими у вільній Україні. У межах нашої співпраці із громадською організацією з літнього оздоровчого табору в Карпатах до Києва вже повернулася група дітей Захисників і Захисниць, які загинули. Зараз працюємо над організацією поїздки до літнього табору для наступної групи та над іншими важливими соціальними проєктами, щоб підтримати дітей», – зазначила Марина Хонда.

Документ передбачає реалізацію спільних програм реабілітації та допомоги, що спрямовані на захист прав постраждалих від війни дітей, налагодження взаємодії органів влади із громадськими організаціями для надання всебічної допомоги.

Довідково.

Місія громадської організації «Мрія дітей України» – практичне втілення суспільної відповідальності кожного за майбутнє дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної російської збройної агресії.

Напрями діяльності:

  • психологічна допомога (невідкладна психологічна допомога, особисті консультації, групові онлайн-заняття);
  • освіта та розвиток (дистанційна освіта, додаткові мовні та розвиваючі курси, допомога з вибором професії, підготовка до ЗНО/НМТ);
  • відпочинок та оздоровлення (літні табори, відпочинок та оздоровлення в санаторіях, на базах відпочинку);
  • матеріальна допомога родинам;
  • навчання та професійна перекваліфікація батьків/опікунів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]