Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

17 червня 2019 року завершується термін безкоштовного внесення змін до статутів суб’єктів господарювання

18 квітня 2019 року, 16:02

17 червня 2019 року завершується термін безкоштовного внесення змін до статутів товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю. Про це повідомила директор Департаменту (Центру) надання адміністративних послуг Наталія Шамрай під час розширеного засідання Колегії КМДА.

«З метою адаптації державного законодавства до європейських стандартів було прийнято Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Протягом року з дня набуття чинності цим законом, тобто до 17 червня 2019 року, необхідно внести відповідні зміни до статутів суб’єктів господарювання», – розповіла Наталія Шамрай.

За її словами, це пов’язано з тим, що лише протягом цього періоду положення статуту товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, що не відповідають цьому Закону, є чинними в частині, що відповідає законодавству станом на день набрання його чинності.

«У зв’язку з тим, що термін внесення змін до статутів спливає, ми спостерігаємо суттєве збільшення кількості звернень за цими послугами. Процедура прийому таких справ потребує сканування великої кількості документів, що призводить до надмірного навантаження у роботі центрів надання адміністративних послуг і збільшує час очікування заявників, які звертаються за іншими послугами», – роз’яснила Наталія Шамрай та звернулася з проханням доручити головам районних в місті Києві держадміністрацій скоординувати роботу відділів реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та ЦНАПів до 17 червня, щоб заявники якомога менше часу перебували у ЦНАПах та не створювали черг.

Вона також окремо звернулася до суб’єктів господарювання, аби не затягували з процедурою внесення змін до статуту відповідно до закону: «Конструктивна співпраця дозволить товариствам з обмеженою та додатковою відповідальністю дотриматися чинного законодавства, а ЦНАПам максимально задовольнити їх потребу у цій адмінпослузі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]