Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

18 червня відкриють виставковий проєкт «Тампере–Київ–Тампере: with love» 

14 червня 2024 року, 12:41

До 70-річчя побратимства між українською столицею і фінським містом 18 червня відкриється виставковий проєкт «Тампере–Київ–Тампере: with love». Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

На виставці презентують дитячі малюнки, присвячені побратимству, дружбі та миру. Ці роботи вихованців шкіл і дошкільних закладів освіти Тампере передало нашому місту в межах спільних культурно-мистецьких проєктів. Зокрема, відвідувачам представлять досить особливу роботу, створену дітьми з інвалідністю з теми солідарності з Україною.

Загалом Київ отримав від закордонних колег понад 150 оригінальних робіт, створених дітьми від 2 до 14 років на тематичних уроках, присвячених Україні та її боротьбі проти російської агресії. Автори самостійно обирали формат: колаж, графіку чи поробки з природних матеріалів і прикрас. Кожен витвір має символічні кольори – синій і жовтий. Створюючи ці роботи, діти слухали розповіді викладачів про історію побратимства Тампере та Києва і про важливість підтримки українців у складний воєнний час.

Нагадаємо, що першу таку виставку презентували в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

Тепер цю естафету продовжить Центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка для дітей, що доповнить експозицію тематичними та захопливими активностями для маленьких та юних відвідувачів за адресою: Берестейський проспект, 25-А.

Довідково.

Тампере – перше закордонне місто, з яким Київ у 1954 році підписав Угоду про поріднення. Відтоді у двох містах проходили масштабні заходи з нагоди святкування побратимства. А символічною ознакою дружби стало найменування вулиць: Тампере – в Києві і Києва – в Тампере.

Із початку повномасштабного російського вторгнення в Україну фінська столиця багато в чому підтримує місто-побратим, зокрема фінансово та матеріально.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]