Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

24 березня на Майдані Незалежності відбудеться інформаційна акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

20 березня 2024 року, 12:22

Цієї неділі, 24 березня, з 13:00 до 14:00 на Майдані Незалежності біля Головного поштамту відбудеться інформаційно-просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Про це повідомляє її організатор – Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України.

Заходом «Чистий подих!» Товариство прагне привернути увагу містян до необхідності ранньої діагностики, вчасного обстеження та лікування цієї небезпечної інфекційної хвороби – досі однієї з найбільш смертоносних у світі.

Разом із тим, туберкульоз – виліковний, і успіх у подоланні цієї недуги залежить від вчасного звернення до лікаря та розпочатого лікування. Тим більше, що сьогодні у столиці створено всі умови, щоб отримати консультації лікарів і пройти необхідні обстеження.

Учасники акції отримають повну інформацію про туберкульоз і його симптоми, практичні кроки для вчасного виявлення та лікування, адреси лікарень, а також відповідні тематичні буклети та літературу.

Детальніша інформація для представників медіа – за телефоном: 067-490-03-61.

Довідково.

Щороку 24 березня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ця дата обрана не випадково, адже в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування від туберкульозу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]