Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

77 автобусів та 20 тролейбусів перевозять пасажирів за маршрутами №2-М та №43-К, що дублюють рух закритою ділянкою «синьої» гілки метро

10 грудня 2023 року, 16:01

На маршрутах №2-М та №43-К, що дублюють рух закритою ділянкою «синьої» гілки метрополітену, продовжують працювати 77 автобусів та 20 тролейбусів. Рух наземного транспорту було оперативно організовано з п’ятниці, 8 грудня, у зв’язку з початком ремонту перегінного тунелю від станції метро «Теремки» до станції «Либідська». Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Наразі внесено зміни у роботу світлофорних об’єктів для надання права пріоритетного проїзду рухомому складу громадського транспорту на вул. Васильківській та просп. Голосіївському. 

Також, завдяки посиленню роботи маршруту № 50-К вдалося частково переорієнтувати потік пасажирів з Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену на Святошинсько-Броварську.

За інформацією Департаменту транспортної інфраструктури КМДА фахівці працюють над терміновим запровадженням відокремленої смуги руху для громадського транспорту на вул. Васильківській та площі Либідській. Рух відокремленою смугою планують організувати вже з понеділка, 11 грудня.

Нагадаємо, що до завершення ремонтних робіт, організовано рух наземного транспорту за наступними маршрутами:

– тимчасового автобусного маршруту загального користування № 2-М «Кібернетичний центр – станція метро «Теремки» – станція метро «Либідська», на якому працюють 77 автобусів з інтервалом руху 1 хв;

– тимчасового тролейбусного маршруту № 43-К «Кібернетичний центр – станція метро «Либідська», на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом руху 3 хв.

Також шлях слідування автобусного маршруту загального користування № 38 подовжено до станції метро «Либідська». На маршруті працюють 5 автобусів з інтервалом руху 17 хв.

Через необхідність вивільнення додаткових тролейбусів для роботи маршруту № 43-К, рух тролейбусного маршруту № 50 «Вулиця Милославська – станція метро «Либідська» тимчасово припинено. 

На тролейбусному маршруті № 50-К збільшено кількість рухомого складу, зокрема працює 10 тролейбусів з інтервалом руху 9 хв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]