Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Андрій Гудзь: Столиця продовжує жити, бізнес працює та інвестує в київську нерухомість

12 квітня 2023 року, 11:16

Український бізнес адаптується до обставин і наслідків війни, інвестори вірять в незламність України та розвивають країну в надзвичайно складних умовах відключень електроенергії та можливих блекаутів. Попри складнощі умов воєнного стану у 2022 році інвестори вклали 117 мільйонів гривень у нерухомість Києва, загальною площею 4 008,5 квадратних метрів. Про це повідомив директор Департаменту комунальної власності КМДА Андрій Гудзь.

«Повноцінну роботу із підготовки об’єктів до приватизації та проведення електронних аукціонів ми відновили у липні 2022 року, після прийняття Верховною Радою України відповідного Закону. Він створив умови для прискорення приватизаційних процесів та спростив заходи з підготовки до приватизації та продажу державного і комунального майна. Загалом у 2022 році було оголошено проведення 50 електронних аукціонів із продажу нерухомого майна. Річний план надходжень коштів до бюджету міста від відчуження комунального майна було успішно виконано. Згодом отримані кошти спрямували на фінансування капітальних видатків, а також видатків, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку на відповідний рік. Це фінансування галузей освіти, охорони здоров’я, культури та мистецтва, фізичної культури та спорту, соціального захисту та соціального забезпечення, житлово-комунального господарства», – розповів Андрій Гудзь.

У складних економічних умовах, коли через війну частина бізнесу не працює і, відповідно, не має змоги сплачувати податки, місто робить усе, щоб наповнювати бюджет столиці. Директор Департаменту комунальної власності КМДА подякував всім учасникам аукціонів та покупцям столичної нерухомості за незламність, сміливість та активну участь.

Департамент запрошує підприємців брати участь в аукціонах Департаменту комунальної власності та спільно відновлювати економіку столиці та всієї України: https://prozorro.sale/?edrpou=19020407.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]