Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Безпечна дорога до школи»: до нового навчального року біля всіх навчальних закладів столиці покращать дорожню інфраструктуру – Олександр Густєлєв

18 травня 2020 року, 11:29

Роботи з покращення інфраструктури та стану безпеки дорожнього руху біля всіх навчальних закладів столиці буде проведено до початку навчального року 2020-2021. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Безпека дітей – найголовніше! Усі батьки, відправляючи дітей до школи, мають бути впевненими, що дорога до школи є безпечною», – зазначив Олександр Густєлєв.

До роботи залучені всі комунальні підприємства, підпорядковані Департаменту транспортної інфраструктури: КК «Київавтодор», КП «Київміськсвітло», КП «Центр організації дорожнього руху», а також Управління патрульної поліції у м. Києві.

«Роботи матимуть комплексний характер – це відновлення покриття тротуарів, пониження бордюрного каменю, нанесення дорожньої розмітки, встановлення додаткового освітлення, влаштування тактильної плитки, заміна дорожніх знаків. У разі необхідності та залежно від місцезнаходження навчального закладу будуть облаштовані острівці безпеки, підвищені пішохідні переходи або «лежачі поліцейські». Реалізація всіх цих заходів забезпечить безперешкодний і безпечний доступ дітей до шкіл», – наголосив заступник голови КМДА.

Перші результати реалізації проєкту «Безпечна дорога до школи» вже можна бачити. Так, за словами Олександра Густєлєва, вже збудовані 2 острівці безпеки неподалік спеціалізованої школи № 181 на вул. Джона Маккейна, 22-А та острівець безпеки біля середньої загальноосвітньої школи № 146 на просп. Миру, 11. Крім того, встановлені «лежачі поліцейські» біля входів до дитячого садка-школи «Берегиня»: дві смуги пристроїв примусового зниження швидкості (ППЗШ) з’явилися на вул. Петра Запорожця та ще одна смуга – на вул. Райдужній. Також облаштовано «лежачих поліцейських» біля дитсадка № 143 у міжквартальному проїзді біля будинку № 24 на б-рі Лесі Українки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]