Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Біля міської адміністрації відкрили другу бронзову міні-скульптуру у вигляді каштану в рамках проекту «Шукай!»

28 лютого 2018 року, 17:11

Біля Київської міської державної адміністрації відкрили другу бронзову міні-скульптуру у вигляді каштану в рамках проекту «Шукай!». Долучився до заходу заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Першу скульптуру у вигляді котлети по-київськи відкрили на вул. Городецького. Протягом року заплановано встановити в історичному центрі Києва ще 12 фігурок-символів столиці.

«Ми зацікавлені, щоб Київ мав туристичну привабливість в різноманітних варіантах, адже завдання міської влади – бути майданчиком для реалізації та втілення ідей та побажань мешканців усього міста. Це є ідеальним партнерством, коли містяни вигадують якісь ідеї, і вони йдуть на користь міста. «Шукай!» – це той проект, коли меценати Києва, небайдужі автори, художники, скульптори, митці втілюють якусь ідею, а ми допомагаємо її реалізувати», – зауважив Олексій Резніков.

Він зазначив, що кияни і гості столиці зможуть не лише відшукати ці скульптури, а й просканувати за допомогою смартфона QR-код, аби дізнатися їхню історію. Поки отримати таку інформацію можна української мовою, в подальшому – англійською та іншими європейськими мовами.

Начальник Управління туризму та промоцій Антон Тараненко нагадав, що минулого року місто створило мобільний додаток для платформ AppStore та Google Play – «Kyiv City Guide», який вміщує 14 аудіоекскурсій двома мовами – англійською та українською.

«Коли у Києві буде встановлено всі 12 скульптурок, ми запишемо та завантажимо окрему екскурсію київськими мініатюрами, які кияни і гості столиці зможуть не лише відшукати, але й дізнаватися про них вже аудіо інформацію англійською та українською мовами», – зауважив Антон Тараненко.

За словами ініціатора проекту Юлії Бевзенко, долучатися до реалізації проекту «Шукай!» та вносити свої ідеї та пропозиції щодо того, яким має бути наступний символ, можуть усі охочі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]