Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будівельні роботи на об’єкті «Квіти України» не можуть розпочатись без погодження Мінкульту, оскільки адреса потрапляє в історичний ареал – Дмитро Білоцерковець

13 липня 2021 року, 14:36

Будівельні роботи на об’єкті, розташованому на вулиці Січових Стрільців, 49 («Квіти України»), не можуть розпочатись без погодження Міністерства культури. Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив депутат Київської міської ради, радник Київського міського голови Дмитро Білоцерковець.

«Перш за все, ураховуючи заяви міністра культури про ситуацію навколо «Квітів України», хочу роз’яснити – будівельні роботи по «Квітам України» не можуть розпочатись без погодження Міністерства культури, оскільки ця адреса потрапляє в історичний ареал», – наголосив депутат.

За його словами, у проекті підготовчих робіт, який надав забудовник, відсутній демонтаж фасаду будівлі «Квіти України» на вул. Січових Стрільців, 49. Щодо цього порушення відправлена перевірка Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва.

«Забудовник заявляє, що у нього є повідомлення про початок будівельних робіт… Далі забудовник заявляє, що частиною підготовчих робіт є знесення фасаду будівлі. У проекті підготовчих робіт, наданому власне забудовником, ВІДСУТНІЙ демонтаж фасаду будівлі. Щодо цього порушення відправлена перевірка Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва. Упевнений, після перевірки буде складено акт про невідповідність робіт проекту і подано позов до суду з метою скасувати повідомлення про підготовчі роботи», – зазначив Дмитро Білоцерковець.

Він також нагадав, що у червні минулого року вступили в силу законодавчі зміни щодо регулювання містобудівної ситуації, які можуть призвести до затягування вирішення ситуації з будівлею у суді.

«Уявляєте, скільки часу буде розглядатися позов у суді? А все завдяки «супер-реформі», яка вступила в силу в червні 2020 року, в рамках якої було внесено зміни щодо регулювання містобудівної ситуації. Саме після цього відповідальні органи позбавили можливості анулювати повідомлення і декларації на підставі виявлених порушень. Раніше забудовник був змушений звертатися до суду, тепер перевіряючі органи, які реагують на звернення громади, мають самі йти до суду», – роз’яснив Дмитро Білоцерковець.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]