Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Через нове законодавство місто змінює умови оренди комунальних приміщень, у яких знаходяться державні установи – Олександр Харченко

04 грудня 2020 року, 15:33

Відповідно до нового законодавства, місто не може надавати в оренду державним установам комунальні приміщення за одну гривню, як це було протягом останніх двадцяти років. Саме тому для Інституту археології НАН України, що є державною установою, змінилися умови оренди. Про це в ефірі телеканалу «Київ» повідомив заступник голови КМДА Олександр Харченко.

«Відтепер державні установи мають платити ринкову вартість за оренду комунальних приміщень – 3% від балансової вартості. Якщо в установі не передбачені кошти для цього, то вони можуть взяти в оренду за одну гривню виключно державні приміщення. Таких умов, які функціонували раніше, вже не буде. Отже, у такій ситуації є два варіанти: платити мінімальну вартість – 3% від балансової вартості або переїжджати у державне приміщення. Сьогодні така проблема постала перед багатьма державними підприємствами», – зазначив Олександр Харченко.

За словами посадовця, якщо Інститут археології НАН України вирішить залишити приміщення, то в подальшому вони будуть внесені до інформаційно-аналітичної системи «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва». Це дасть можливість зацікавленим особам подати заявку на оренду цих приміщень, взяти участь у відкритому конкурсі та отримати комунальні приміщення за справедливою вартістю.

Нагадаємо, у столиці функціонує спрощена система отримання в оренду комунального майна.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]