Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент муніципальної безпеки пропонує безкоштовно пройти навчання та приєднатись до бригади територіальної оборони Києва

03 лютого 2022 року, 18:30

Департамент муніципальної безпеки КМДА пропонує безкоштовно пройти військові навчання та приєднатись до 112-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України всім мешканцям столиці. На цьому наголосив заступник директора Департаменту Михайло Щербіна під час засідання Київради.

«Основа військової складової територіальної оборони (ТрО) міста Києва – це 112 бригада ТрО столиці Збройних сил України. З ухваленням Закону України «Про основи національного супротиву» потенціал ТрО столиці буде значно нарощений, додатково вже сформовано 4 батальйони ТрО, батальйони будуть розгорнуті в усіх районах столиці», – зазначив Михайло Щербіна.

Він зауважив, що 20 січня схвалено міську цільову програму «Захисник Києва» на 2022‒2024 роки на суму понад 110 млн грн, за якою сплановано, зокрема, розгортання об’єднаного навчального центру для підготовки всіх підрозділів муніципальної безпеки, у тому числі ТрО, обладнання приміщень для розміщення батальйонів ТрО у кожному районі, розгортання навчальних центрів, рекрутингових центрів тощо. Для забезпечення якісної підготовки особового складу підрозділів ТрО передбачено закупку БПЛА, радіостанцій, лазертаг-комплектів, масогабаритних макетів зброї, форми одягу та спорядження для резервістів.

«Завдяки впровадженню бригадою активної підготовки резервістів чисельність громадян, які уклали контракт із ТрО, протягом 2021 року збільшено майже вдвічі. Але цього явно недостатньо», – підсумував Михайло Щербіна.

Він закликав депутатів Київради та всіх охочих і небайдужих мешканців Києва пройти безоплатні військові навчання, які відбуваються кожні вихідні дні.

Нагадаємо, вчора було відкрито рекрутинговий центр для набору резервістів до 112 окремої бригади ТрО Києва на базі Центру допомоги учасникам бойових дій за адресою: вул. Хрещатик, 25-А. Ще один такий центр невдовзі розпочне працювати на лівому березі міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]