Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент освіти і науки: Київ ще торік почав адаптацію програми «Захист України» до викликів воєнного часу

20 серпня 2024 року, 15:17

Станом на 20 серпня цього року жодного офіційного документа до Департаменту освіти і науки КМДА щодо Всеукраїнського педагогічного експерименту в межах нової програми «Захист України» не надходило. Відповідно Міністерство освіти і науки України не запросило Київ до Всеукраїнського педагогічного експерименту щодо цього предмета.

Разом із тим, наголошує Департамент, для реалізації програми «Захист України» у столиці виділили та розподілили між районами субвенцію 143,1 млн грн, де 41,2 млн грн – з міського бюджету, що є максимальною сумою серед усіх регіонів країни. Додатково столиця при підготовці до нового 2024/2025 навчального року виділила 23,7 млн грн на оснащення кабінетів «Захист України» сучасним обладнанням.

Адаптація чинної програми з цього предмета до викликів воєнного часу почалася в Києві ще торік. Так, наприкінці 2023-го робоча група, до складу якої увійшли фахівці Збройних Сил України, вчителі, методисти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, розробили Методичні рекомендації щодо викладання з 2024 року «Захисту України» в закладах загальної середньої освіти Києва в умовах воєнного стану.

Зокрема, цими рекомендаціями розширили та поглибили зміст тематичних планів відповідно до навчального навантаження 2 год/тиждень. Актуалізували зміст програми та посилили її практичну складову, оновили окремі теми відповідно до реалій воєнного сьогодення. Розробили орієнтовний перелік обладнання для кабінетів предмета та кабінету для занять із домедичної допомоги, а також опрацювали теоретичну та практичну складову програми підвищення кваліфікації вчителів «Захисту України».

Тож Департамент заявляє, що інформація, яка розповсюджується в соціальних мережах про нібито саботування військової підготовки молоді в Києві, не відповідає дійсності та є маніпулятивною.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]