Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичній системі освіти утворили психолого-консультативну групу з кризового реагування

11 квітня 2024 року, 18:18

У столичній системі освіти утворили психолого-консультативну групу з кризового реагування. Таке рішення прийняли сьогодні, 11 квітня, на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив заступник голови КМДА, депутат Київради Валентин Мондриївський, в умовах широкомасштабної війни роль психологічної служби в системі освіти помітно зросла, оскільки психологічної допомоги потребують усе більше дітей та їхніх батьків.

«У столиці суттєво збільшилась потреба у фахівцях, які зможуть надавати кваліфіковану допомогу дітям, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, яких у місті зареєстровано понад 14 тисяч. Своєчасна робота щодо підвищення стресостійкості серед школярів, а також надання екстреної соціально-психологічної допомоги допомагає запобігти виникненню різноманітних розладів, соціопатії та агресії. В умовах війни робота психологів у закладах освіти стала ще більш затребуваною. Одночасно фахівці навчають вчителів необхідним технікам спілкування з психологічно травмованими дітьми та їхніми батьками. Однак через постійний стрес, що спричиняє війна, у закладах освіти все частіше між учнями трапляються гострі конфліктні ситуації, що потребують втручання та надання консультацій психологами. І сьогодні за ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка було прийняте рішення про утворення такої психолого-консультативної групи з кризового реагування в системі освіти Києва», – наголосив Валентин Мондриївський.

Він додав, що міська влада дбає про покращення умов для соціального та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, охорони психічного здоров’я, надання психологічної соціально-педагогічної підтримки всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань освітньої системи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]