Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Державна фіскальна служба намагається перекласти свої провали у роботі на Київ – Володимир Бондаренко (+відео)

24 травня 2021 року, 15:43

Київ – єдине місто, яке узгоджує із Державною фіскальною службою України питання плати за землю до прийняття Київською міською радою відповідних рішень. Претензії щодо контролю за виплатами за землю ДФС може мати винятково до своїх співробітників.

Про це зазначив сьогодні, 24 травня, заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час прес-конференції.

Кримінальні провадження в частині ухилення від сплати податків не мають стосунку до міських служб взагалі. Перевіряти чи контролювати діяльність приватних підрядників місто позбавлене повноважень.

Володимир Бондаренко нагадав, що за Податковим кодексом України, органом, який має повноваження контролювати податкові надходження є ДФС. Іншим органам, у тому числі міським, це робити прямо заборонено законом, тому місто не має повноважень перевіряти сплату податків.

За словами Володимира Бондаренка, міська влада першочергово зацікавлена у боротьбі із корупцією та зловживаннями, які можуть бути у діяльності міста та міських служб. Міська влада систематично співпрацює із органами ДФС, навіть допомагає фінансово у рамках відповідної міської програми. При цьому, втручатись у здійснення ДФС своїх повноважень – точно не може.

Для прикладу, кримінальне провадження стосовно боргу із плати за землю, інформація про яке маніпулятивно поширюється останніми днями, ініційоване ще у 2018 році.

«За це час борг підприємства виріс на кілька мільйонів, документи надавалися містом тричі, а власне місто із квітня 2021 року визнане потерпілим у цьому провадженні. Проте, вже у середині травня слідчі ДФС провели обшук у Департаменті земельних ресурсів із метою вчетверте «отримати» документи. Виникає питання, чи є це тактикою слідчих дій, коли обшук проводять у потерпілого, чи черговою маніпуляцією за для красивої картинки», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]