Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За 10 днів травня поточного року у столиці проведено більше обшуків, ніж за 2020 рік загалом (+відео)

24 травня 2021 року, 15:53

За 10 днів травня 2021 року у столиці проведено більше обшуків, ніж за 2020 рік загалом. Про це зазначив сьогодні, 24 травня, під час прес-конференції заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

«Ми бачимо, що інтенсивність слідчих дій та перевірок зростає з 2019 року систематично. Водночас  у погоні за кількістю проведених обшуків та слідчих дій, 67% заявлених з них не проводилися у міських службах. Я вважаю, що сьогодні ці цифри говорять самі за себе, і якщо в цьому випадку ми не вбачаємо політичної мотивації, то тоді невідомо які ще цифри мають бути, аби суспільство її побачило», – зазначив заступник міського голови.

Для прикладу, обшук проведено у заступника директора Департаменту містобудування та архітектури, який власне і написав заяву про вчинення кримінального правопорушення. Що хотіли о 7 ранку знайти слідчі у нього вдома – залишається загадкою.

Після обшуку у Департаменті архітектурно-будівельного контролю, вилучені документи підтверджують систематичну протидію містом будівництву в охоронній зоні Києво-Печерської лаври та, на превеликий жаль, бездіяльність правоохоронців, до яких шість разів місто зверталося за допомогою.

«Проаналізовані містом процесуальні документи, які отримані протягом останніх двох тижнів свідчать тільки про одне: на жаль, ми маємо справу не з протидією корупції, а з маніпуляціями і системним намаганням дискримінації міста та місцевої влади», – підкреслив Володимир Бондаренко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]