Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Державного та громадського діяча Леоніда Косаківського відзначено Знаком Пошани

21 січня 2020 року, 18:31

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник вручив відзнаку Київського міського голови «Знак Пошани» державному та громадському діячеві Леоніду Косаківському.

У 1994 році з обрання Леоніда Косаківського головою Київської міської ради народних депутатів бере початок новітня історія місцевого самоврядування у Києві. Упродовж 1994–1998 років він на високому професійному рівні послідовно відстоював інтереси киян, забезпечував соціально-економічний, культурно-освітній, науково-технічний розвиток столиці України – міста Києва.

«Для мене честь вручити вам цю відзнаку у ваш день народження. Ви – приклад високого професіоналізму та незламної любові до Києва та киян!» – зазначив Микола Поворозник та побажав ювіляру міцного здоров’я та благополуччя.

Під керівництвом Леоніда Косаківського міська влада докладала значних зусиль для підтримки галузей промисловості, науки, будівництва, транспорту, культури. Зокрема, активно здійснювалося житлове будівництво, у тому числі – за житловими облігаціями, споруджувалися об’єкти соціальної інфраструктури. За цей час було вирішено низку проблемних питань громадського транспорту: закуплено значну кількість нових автобусів, тролейбусів, трамваїв; затверджено та розпочато реалізацію програми розвитку київського метро. У місті активно провадилася діяльність із відродження культурної спадщини українського народу, відновлювалися пам’ятки історії та культури. Велику увагу міська влада на чолі з Леонідом Косаківським приділяла розвитку соціальної політики. Було започатковано низку соціальних програм, спрямованих на підтримку малозахищених категорій громадян.

У 1995 році його було обрано президентом Ліги історичних міст України. Він був співпрезидентом Асоціації місцевих і регіональних влад України, представляв Україну у 1996–1998 роках у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

У 1998 році Леоніда Косаківського обрано до Верховної Ради України. Як народний депутат України ІІІ скликання став автором та співавтором 53 законопроектів, входив до складу Комітету Верховної Ради України з питань бюджету (за його пропозиціями було виділено з державного бюджету кошти для будівництва низки соціально-культурних об’єктів міста Києва), був членом постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи у 1998–2002 роках.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]