Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Слончак: «Міська влада забезпечить безперебійність процесу оренди до остаточного введення в дію нового Закону»

21 січня 2020 року, 15:40

Із 1 лютого набуває чинності новий Закон України «Про оренду державного та комунального майна», що передбачає істотні зміни у процедурі надання оренди. Наразі існує загроза заблокування процесу оренди майна в Україні, адже поки не виписано і не погоджено відповідними державними органами порядок реалізації Закону. Міська влада працює над визначенням механізмів на перехідний період, тож сьогодні Постійна комісія з питань власності заслухала і погодила необхідні пропозиції. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Оренда комунального майна і безперебійність цього процесу є важливим джерелом наповнення бюджету міста, а також забезпечення розвитку бізнесу, громадських організацій. Міська влада вітає нові кроки з підвищення ефективності, спрощення та осучаснення процедури оренди. Однак наразі законодавчо не визначено багато процедурних моментів. Я хочу запевнити усіх орендарів комунального майна, що міська влада забезпечить такий механізм на час остаточного введення в дію всіх положень нового Закону», – пояснив заступник голови КМДА.

За його словами, сьогодні Постійна комісія з питань власності заслухала та погодила пропозиції подовжити процедури, які передбачені поки чинним Положенням про оренду комунального майна територіальної громади міста Києва до остаточного введення в дію нового Закону про оренду.

Із повним текстом нового Закону про оренду державного та комунального майна можна ознайомитися на офіційному сайті Верховної Ради України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]