Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Білоцерковець: «Парламент таки збирається позбавити Київ 3,6 млрд гривень з Держбюджету, які столиця планувала витратити на будівництво інфраструктури»

30 жовтня 2019 року, 18:13

Верховна Рада збирається позбавити Київ 3,6 млрд гривень з Держбюджету, які столиця планувала витратити на будівництво і оновлення інфраструктури. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник мера Києва Дмитро Білоцерковець.

«Це і Подільсько-Воскресенський міст, і метро на Виноградар, й інші важливі інфраструктурні проекти, – зазначив Дмитро Білоцерковець. – Мова йде про виключення статті 30 із Держбюджету, згідно з якою Київ розраховував на ці кошти, оскільки ще в 2015 році приєднався до програми МВФ «Механізм розширеного фінансування». Програма передбачала реструктуризацію зовнішнього боргу держави і столиці. Сьогодні бюджетний комітет відхилив правку, яка б залишила статтю 30 в основному фінансовому документі! «Кидок» держави полягає в тому, що місто вже витратило зі свого бюджету більше 2 млрд гривень, розраховуючи погасити тим самим борг перед державою, як прописано в бюджеті 2019 року»,– наголосив радник мера Києва.

«Але бюджетний комітет, спільно з Мінфіном, вирішив відстоювати дискримінацію столиці... І мер Києва про це жорстко сказав на засіданні комітету. Чекаємо тепер голосування в парламенті», – написав Дмитро Білоцерковець. Також він опублікував відео виступу Віталія Кличка на засідання бюджетного комітету парламенту

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]