Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний: «75% звернень, листів та запитів до КМДА під час карантину надійшло електронними засобами»

10 квітня 2020 року, 8:49

Завдяки запровадженню електронного врядування у столиці Київська міська державна адміністрація продовжує ефективно працювати в умовах протиепідемічних заходів та обмежень. При цьому забезпечуються права громадян, у тому числі представників ЗМІ, юридичних осіб на звернення до міської влади. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

Він поінформував, що із 17 березня, відколи обмежено доступ до адмінбудинку на вул. Хрещатик, 36, до сьогодні структурні підрозділи апарату КМДА отримали понад 8000 звернень, запитів, листів тощо. При цьому збільшилася частка кореспонденції, що надійшла саме електронними засобами зв’язку, і становить 75%: на e-mail, через систему електронної взаємодії (з іншими органами державної влади), через систему електронного документообігу «Аскод».

«В умовах протиепідемічних заходів та обмежень особливої ваги набуває оперативність роботи та ефективність прийняття управлінських рішень за мінімальних безпосередніх соціальних контактів. Тут у нагоді стала діюча система електронного врядування та онлайн сервісів, запроваджених міською владою. Наприклад, кияни можуть звернутися до столичної адміністрації без відвідування її фізично, скориставшись електронною поштою. Окрім e-mail, зручні онлайн форми подачі запитів для журналістів та запитувачів публічної інформації доступні на нашому сайті. Також можна звернутися телефоном до структурних підрозділів КМДА або на номер Контакт-центру 15-51», – сказав Дмитро Загуменний.

Він додав, що для оперативного інформування населення про ситуацію із захворювання на COVID-19 у Києві відбуваються щоденні онлайн брифінги міського голови. Актуальна інформація оперативно розміщується на Єдиному веб-порталі КМДА та у соціальних мережах. Керівництво міста надає онлайн коментарі через різноманітні месенджери, включення телефоном тощо.

Керівник апарату КМДА зазначив, що більшість питань мешканці міста можуть вирішити дистанційно та закликав дотримуватися карантинних заходів і не виходити з дому без нагальної потреби.

Нагадаємо, що для запобігання поширенню інфекційного захворювання COVID-19 на території міста Києва тимчасово обмежено доступ до будівлі адміністративного комплексу на вулиці Хрещатик, 36.

Детальна контактна інформація Київської міської державної адміністрації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]