Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний: До апарату КМДА за неповний 2020 рік надійшло більше 74 тисяч документів від юридичних осіб, майже всі – в електронному вигляді

18 грудня 2020 року, 17:21

До апарату Київської міської державної адміністрації за неповний 2020 рік лише від юридичних осіб надійшло більше 74 тисяч документів, майже всі – в електронному вигляді. Про це в ефірі «Радіо Київ – 98 FМ» розповів керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Для того, щоб бути на плаву і не допускати збоїв, ми повинні не стояти на місці і постійно вдосконалюватися. Це стосується й управління електронним документообігом. Ми про це мало говоримо, але говоримо по факту. Апарат КМДА за ці два роки перевів фактично всю діяльність на електронний документообіг. На хвилиночку: за неповний 2020 рік до нас зайшло більше 74 тисяч документів. Майже всі, крім тих, що не можуть іти в електронному вигляді, прийшли через інформаційно-телекомунікаційну систему електронного документообігу АСКОД», – розповів Дмитро Загуменний.

Він пояснив, що в апараті КМДА реєструється вся кореспонденція, яка надходить на ім’я Київського міського голови, заступників голови КМДА. Зазвичай це листи від юридичних осіб, інших органів державної влади, депутатські та адвокатські запити тощо.

Дмитро Загуменний також навів приклад, що тільки журналістських запитів до апарату КМДА цьогоріч зайшло більше 4 тисяч.

«Зауважте: від того, як ефективно ми їх опрацюємо, як ми дамо на них відповідь залежить і об’єктивність тієї інформації, яку даватимуть у публічний простір журналісти. Тому ми постійно вдосконалюємось, проводимо заходи і з виконавської дисципліни. І від такої, здавалося б, рутинної роботи залежить, наскільки об’єктивно буде висвітлена наша діяльність», – зазначив керівник апарату.

Крім зазначених 74 тисяч документів від юридичних осіб та інших органів влади, до апарату КМДА з початку року надійшло більше 4 тисяч журналістських запитів та більше 7 тисяч запитів на інформацію відповідно до ЗУ «Про доступ до публічної інформації». Також зареєстровано понад 15,6 тисяч звернень громадян.

Нагадуємо, що завдяки запровадженню електронного врядування більшість питань мешканці міста можуть вирішити дистанційно, тож Київська міська державна адміністрація продовжує ефективно працювати в умовах протиепідемічних заходів та обмежень. При цьому забезпечуються права громадян, у тому числі представників ЗМІ, юридичних осіб на звернення до міської влади.

Наприклад, кияни можуть звернутися до столичної адміністрації без відвідування її фізично, скориставшись електронною поштою. Окрім e-mail, зручні онлайн форми подачі запитів для журналістів та запитувачів публічної інформації доступні на Офіційному порталі Києва.

Детальна контактна інформація Київської міської державної адміністрації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]