Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фонд ООН у галузі народонаселення відзначив столичну систему протидії та запобігання насильству, як одну із найкращих в Україні

24 листопада 2021 року, 8:18

Київська міська державна адміністрація отримала подяку від Фонду ООН в галузі народонаселення за успішну розбудову системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Два роки тому ми почали розбудову цієї системи. Будувати нам її довелося «з нуля», і  на початку ми залучали досвід інших країн. Тепер же своїм досвідом ми ділимося з іншими містами України. Звісно, що система ще не досконала і попереду багато роботи, проте відзнака Фонду народонаселення свідчить про те, що ми на правильному шляху. Такий результат став можливим завдяки злагодженій роботі нашої команди, зокрема фахівців Київського міського центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству. І звісно ж, ми б не досягли його без підтримки Фонду народонаселення. Я дякую усім, хто працював з нами пліч-о-пліч ці два роки. Ця подяка – наша спільна заслуга», – розповіла Марина Хонда.

Вона також нагадала, що місто зараз створює два нові заклади системи протидії та запобігання насильству. Це новий міський Притулок для постраждалих та Денний центр соціально-психологічної підтримки на лівому березі Києва, на базі якого буде також запущену першу в місті групу кризового реагування на випадки насильства.

Нагадуємо, якщо ви постраждали від домашнього насильства – не мовчіть. Звертайтеся телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за номером: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 із мобільного. Також можна звернутися особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за номером: 102.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]