Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Фотовиставка «Київ – незламне серце Європи», що ілюструє вплив війни на українську столицю, експонується в Единбурзькому музеї

29 вересня 2023 року, 15:17

В Единбурзькому музеї відкрилася виставка «Київ – незламне серце Європи», що ілюструє вплив війни на повсякденне життя людей в Україні. Фотовиставка складається з 32 зображень Києва й прилеглих міст, які зазнали руйнувань під час війни. Про це повідомила депутатка Київради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

«Ця виставка – важливе нагадування всьому світу про жахливу ціну протиправної війни росії проти України. Фотографії, що ілюструють руйнівні наслідки російської агресії в Києві та передмісті, вже побачили у Празі, Любліні, Берліні та інших світових містах. Маємо об’єднувати зусилля для нашої спільної перемоги. Дякуємо Единбургу за солідарність з Україною та за можливість показати його жителям правду про жорстоку війну в центрі Європи», – зазначила Вікторія Муха.

Виставку українських фотографів створено Департаментом суспільних комунікацій КМДА. До прибуття в Единбург вона експонувалася в Празі, Гіссені, Парижі, Мехіко та Берліні та багатьох інших містах.

Фотовиставка працюватиме до 12 листопада 2023 року. Вхід вільний.

Нагадаємо, що понад 35 років столиця Шотландії Единбург є містом-побратимом Києва. У березні 2022 року міська влада Единбурга одноголосно прийняла рішення про присудження меру Києва Віталію Кличку почесної нагороди «Свобода Міста» на знак визнання героїчної підтримки громадян – мешканців міста та боротьби з незаконним вторгненням в Україну російського загарбника.

«Я сподіваюся, що це рішення демонструє нашу абсолютну солідарність і захоплення людьми Києва та України, які буквально взяли до рук зброю, захищаючи свою країну від цього незаконного та смертоносного вторгнення путінських сил, і я дуже сподіваюся, що одного дня Віталій Кличко зможе отримати цю нагороду особисто», – голова міської ради Единбурга Адам Маквей.

«Свобода міста» («Freedom of the City») – найпрестижніша нагорода від Ради Единбурга, традиція присудження якої сягає понад 560 років. Вона призначається особам, які відзначилися своєю працею чи зусиллями.

Джерело фото: Міська Рада Единбурга.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]